Ένταξη της Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 6017350 στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027»

Αρχική 9 Τελευταίες Ενταγμένες Πράξεις 9 Ένταξη της Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 6017350 στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027»

Ένταξη της Πράξης «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 6017350 στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027».

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:

Ο Κύριος και Φορέας Λειτουργίας της πράξης με την ολοκλήρωση της οφείλει :

  1. να εγκρίνει αρμοδίως και να υποβάλλει στην ΕΥΔΕΠ τον κανονισμό λειτουργίας της δομής (Πράξης), σύμφωνα με τον οποίο θα καθορίζονται ο τρόπος διοίκησης, η διαδικασία επιλογής και καταγραφής των ωφελουμένων, η εξασφάλιση της αρχής της μη διάκρισης, καθώς και κάθε άλλο απαιτούμενο για την οργάνωση και λειτουργία της.
  2. Να ενταχθεί στον «Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής» (Εθνικός Μηχανισμός) και να καταχωρεί και διαθέτει τις απαιτούμενες πληροφορίες στο «Ενιαίο Γεωπληροφοριακό Σύστημα» (Ε.ΓΠ.Σ.), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Νόμο 4445/2016, όπως αυτό θα μετεξελιχθεί –αναβαθμισθεί.
  3. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ωφελούμενοι πρέπει να ανήκουν σε ευάλωτες ή ειδικές ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 4430/16, επισημαίνεται ότι πρέπει να τηρείται η αρχή της μη διάκρισης λόγω φύλου, φυλής, εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας, πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας και γενετήσιου προσανατολισμού, να περιγραφούν τα επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία της προς χρηματοδότηση πράξης.
  4. Να δεσμευτεί ότι η χρήση της συγχρηματοδοτούμενης υποδομής ή/και του εξοπλισμού δεν θα μεταβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της. Εφόσον η υπόψη χρήση διαφοροποιηθεί πριν την χρονική διάρκεια της απόσβεσης της υποδομής / εξοπλισμού, η συμβατότητα με τις Κρατικές Ενισχύσεις (ήτοι δημόσια χρηματοδότηση σε ποσοστό 100%) διασφαλίζεται μόνον για την περίοδο που εκπληρωνόταν η δημόσια αποστολή της λειτουργίας της με το ποσόν των αποσβέσεων της συγκεκριμένης περιόδου. Η δέσμευση για την τήρηση του υπόψη όρου θα ζητηθεί από τον Κύριο της Πράξης κατά την ολοκλήρωση αυτής.

Να δεσμευτεί ότι η συγχρηματοδοτούμενη υποδομή / ή και ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιείται από το σύνολο των χρηστών της χωρίς εκ μέρους τους καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος καθ’ όλη την διάρκεια ζωής της.

Απόφαση Ένταξης με MIS 6017350